Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Download Now!https://psc.gov.ng/

Filed in All Jobs Questions & Answers, Jobs by on August 1, 2019 0 Comments

Nigerian Police Force Past Questions and Answers | Download Now!https://psc.gov.ng/

Are you searching for the Nigerian police past question and answers for free and paid downloads?Nigerian Police Force recruitment and Past Questions is here for easy access and downloads… Nigerian Police Force Past Questions and Answers for 2019/2020 recruitment offers, Check this Complete Up-to-date past questions and answers of Nigerian Police force here, Download NPF Complete Past Questions and Answers Here Online. See more details below;

Nigerian Police Force (Constable Cadre) Past Questions and possible/reliable answers

NPF Constable Cadre Past Questions and Answers… Do you wish to partake in the upcoming examination? Then you need to practically equip yourself with NPF past questions. This page will guide you on how Nigerian Police Force screening test questions is gonna look like, especially topics and kinds of questions to expect.

Over the years, we’ve received divers notifications from NPF applicant for past questions and answers. Also, some of our successful applicant has been sending us pails of testimonies on the tremendous role our pastquestions played in their recruitment pursuit. Its time we here yours…

NPF Constable cadre Past Questions and Answers

Below are some Nigeria Police Force recruitment sample questions;

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930


2) What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment .


3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends


4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun


5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin


6). What is the full meaning of NPF?
ASWER: Nigeria Police Force


7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police


8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki


9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986


10). When did Nigeria got her independeence?
ASWER: 1 october 1960


11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commision(PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)


12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963


13). What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers


14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)


15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970


16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari


17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959


18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Yakubu Dogara


19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million


20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet


21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999


See Full List of Service Chiefs appointed by President Buhari.

1. Maj.-Gen. Abayomi Gabriel Olonishakin – Chief of Defence Staff
2. Maj.-Gen. T.Y. Buratai – Chief of Army Staff
3. Rear Admiral Ibok-Ete Ekwe Ibas – Chief of Naval Staff
4. Air Vice Marshal Sadique Abubakar – Chief of Air Staff
5. Air Vice Marshal Monday Riku Morgan – Chief of Defence Intelligence
6. Maj.-Gen. Babagana Monguno (rtd.) – National Security Adviser

How to Download NPF Full Package Past Questions

The cost of the newly updated NPF Past Questions and Answers is 2000.00 naira

COST: 2000

See the payment detail below.

Account Details
Account Name:  JOHNSON JOSEPH
Account Number0043182411
Bank: ACCESS BANK PLC

Electronic Transfers Accepted

After Payment , send the following (1) Email address, (2) depositors name, (3) amount paid (3) Exact Questions Needed and code to 08162534441 on Whatsapp or 08156739977

Delivery Assurance

How are you certain the exact Questions and Answers will be delivered to you  after making  payment.??

Our services is based on honesty and integrity. That is why we are very popular.

StudyandPass Team currently stands out and have been doing business for long, we wont tarnish our image over 2000 to 10,000 , we have been in business since 2010 and have been delivering honest and trusted services to our valued customers.

Since we started, we have not had any negative comments from our customers, instead all of them are happy with us.

Our past questions and answers are original and from source. So, your money is in the right hand and we promise to deliver it once we confirm your payment.

If you have purchased yours, kindly drop a testimony in the comment box below.

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

shares